Известие

Collapse
No announcement yet.

Ключ за сваляне на глава на Алфа 156 2.0 ТС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ключ за сваляне на глава на Алфа 156 2.0 ТС

Здравейте колеги!
    Трябва да махна главата на колата ми, но се натъкнах на подводен камък - 10-те болта, с които е хваната главата към блока. Оказа се, че нямам такъв ключ - прилича на торкс, но е по-голям. Ходих до Бриколаж и там едно момче ми каза, че това е някакъв вид шлицов ключ, но не продавали такъв. Та мисълта ми е знае ли някой от къде мога да си купя такъв? Или поне да взема назаем?
    Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
    Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
    Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
    Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
    Здравейте колеги!
    Трябва да махна главата на колата ми, но се натъкнах на подводен камък - 10-те болта, с които е хваната главата към блока. Оказа се, че нямам такъв ключ - прилича на торкс, но е по-голям. Ходих до Бриколаж и там едно момче ми каза, че това е някакъв вид шлицов ключ, но не продавали такъв. Та мисълта ми е знае ли някой от къде мога да си купя такъв? Или поне да взема назаем?
    Ако говорим за едно и също, а подозирам, че е така, като свалях главата на бравото опрях до тоя проблем и намерих на прилична цена в един от големите китайски, не знам дали в София има такъв, сигурно има. Като камъните на гидорето е накрайника - квадрат. Само внимавай поради някаква причина да не заоблиш, че после си в мн гаден филм.
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Намери някой познат в сервиз да ти услужи колега...др е да търсиш на специализирани места за инструменти!
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Камъка се казва RIBE 13" Има го по специализираните магазини за инструменти.
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Мерси, OEM. Проверих в няколко сайта, но се оказа, че там където се захваща е шестостен. А дали има такъв RIBE 13" за тресчотка 1/2?

Comment

Да. Аз имам цял комплект за 1/2 на King Tony. Можеш да провериш в "Индустриална Техника" например. Или тук: http://www.zimber-tools.com/cat-rych...ci-bitove.html

Обаче е добре да знаеш, че ключа ти е най-малкия проблем. Не знам каква е причината да отваряш мотора, но по-добре се посъветвай с "патило" преди да правиш каквото и да било сам.
            Last edited by oem; d.m.y г., 18:46.

Comment

Погледнах линка и ще си купя такъв (може и под наем да го давам после ). А двигателят ще бъде обезкостен като шаран на Никулден и разпродаден на части. Причината да се стигне до тук е, че сцепих картера на една дупка, минавайки с около 60 км/ч и имайки неблагоразумието да покарам още около 200-300 метра. При аутопсията стана ясно, че биелни лагери са задрали, в следствие на липса на смазване. Майстора ми предложи да го правим, обаче като ми каза цената ми стана лошо, а и най-рано шеще да е готов в средата на Януари. Имаше и вариант да се сложи друг двигател, обаче и това не ме изкефи. И накрая подходих кардинално - купих си още една 156-ца 2.0 ТС. Сега си имам от всичко Х 2. Естествено предното окачване (TRW за около 1000 лв. -> 05.2012 г.) отива на новата, както и ангренажите и обтяжната ролка. В общи линии - това е. Имам за продажба и картер, скоростна кутия и други джунджурии.

Comment

Имаш ЛС в такъв случай.

Comment

Working...
                X